Indien - en smakrik resa


Sitter just nu vid frukostbordet utanför vårt trähus i södra Goa. En omelett med tomat, ost och grön chili, ett stort glas färskpressad apelsinjuice, rostat bröd och en kopp svart kaffe. Havet är 50 meter bort och jag är omringad av palmer och gröna träd med lyktor och diverse juldekorationer i. Kan liksom inte bli bättre.

Idag gick vi upp tidigt för att åka på delfintur. Hade jättetur och såg massor med delfiner precis vid båten. Killarna var helt överlyckliga. Annars har vi mest tagit det lugnt. Hängt på stranden till solen gått ner. Ätit underbar indisk mat och sovit länge om mornarna. Goa är verkligen underbart och människorna är otroligt trevliga. Visst är Indien en liten chock i början (även om Goa är lightversionen), speciellt för killarna, men också väldigt vackert och färgstarkt.

Vi kom hit efter tre dagar i Dubai, vilket naturigtvis blev en enorm kontrast. Dubai är väl allt som Indien inte är. Nytt, lyxigt, flådigt och liksom inte riktigt på riktigt. Där kör man Bentley och här kör man rickshaw. Där klär man sig i dyra märkeskläder, svindyra väskor och shoppar natten lång på enorma shoppingmalls. Här går man omkring barfota bland korna. Där kostar burgare med pommes närmare tusen spänn för fyra och här käkar man nyårsmiddag med grillad fisk och skaldjur, vin och dessert för samma pengar. Helt galet!

Visst var det coolt att se Dubai och jag ångrar inte att jag åkte dit. Öketur med kamelriding, fyrhjuling, magdans, eldslukare och grillbuffe. Ett kommersiellt jippo men killarna älskade det. Skridskoåkning med skumsnö i Dubai Mall, Burj Khalifa, ljusshow vid fontänerna och båttur på Dubai Creek med promenad i de små gränderna med diverse försäljare. Det sistnämda besöket i de gamla delarna var nog det bästa enligt mig. För killarna var det såklart Burj Khalifa. Men någon mer resa dit blir det nog inte. Indien däremot, åker jag gärna till igen. Speciellt för maten som man bara inte kan få nog av. Så vällagat och med så mycket smaker...helt fantastiskt!

En resa hit gör också att man blir tacksam för vad man har hemma. El som funkar, tvättmaskin, diskmaskin, bra skola för barnen, ett eget hus med riktiga tak och väggar, egen bil, jobb man trivs med...ja listan kan nog göras hur lång som helst. Och trots detta klagar vi...tål att tänkas på.

Om tre dagar drar vi vidare härifrån. Upp till norra delen av Goa. Det blir en natt på lyxhotell innan vi fortsätter resan hemåt. Vi kommer ha med oss en mängd härliga minnen i bagaget. Och vi kommer nog lättare kunna stå ut med lite regn och rusk nu när vi har fyllt på solförrådet lite.