Snabb torsdagspasta

Fullt upp denna veckan med aktiviteter som vanligt ☺ Dessutom har ju lillkillen fyllt 6 år och på lördag är det dags för kalas. Kombinerat pyjamas/pokemon kalas blir det. Så här ska bakas Piccachutårta och småkakor som ser ut som pokebollar. Så fredagsmyset blir lika med bakning/klipp och klistra/dukning mm för min del. Återkommer med bilder.
 
När det är så här fullt på schemat är faktiskt pasta en räddare i nöden. Det finns så mycket gott man kan göra med pasta och dessutom är det så snabbt och enkelt.
 
Här kommer ett recept på fussili med chorizo, salladslök och små tomater, med smak av vitlök och persilja. 
 
 
4 personer
 
1 pkt färsk chorizo i bitar (360 gram)
Jag testade Härryda Karlssons chorizo Sevilla med smak av anchochili, spiskummin och cayennepeppar.  Kan verkligen rekommenderas. Lagom stark också så att även barnen kunde äta.
3 skivade salladslök
10-15 små tomater i olika färger delade på mitten
1 dl sojabönor
3 hackade vitlöksklyftor 
Färsk hackad persilja 
Olivolja
Salt och peppar 
En nypa socker
 
Koka upp saltat vatten till pastan.  Under tiden hettar du upp rikligt med olivolja. Fräs korven någon minut innan du lägger i resten av ingredienserna utom persiljan. Koka pastan och när den är klar värmer du på chorizon och toppar med persilja. 
 
Servera gärna med riven parmesan.
 

Mumsig marockansk sallad

Alltså, ni bara måste testa denna sallad! Den är helt underbar och passar perfekt nu när grillsäsongen börjar. Funkar till det mesta, men helst till kött och allra bäst till lamm tycker jag. Hittade receptet i Buffé för något år sedan.
 
Vill man kan man gärna byta ut mandlarna till valnötter, toppengott! Och om man inte gillar russin funkar torkade aprikoser också jättebra. Har du inte lönnsirap hemma, ta honung istället
 
 http://www.ica.se/recept/harissamorotter-med-couscous-och-tahini-720656/
 
 
 
 

Mexikansk fiskgryta med jalapenocreme fraiche

Japp, nu var det dags att ladda inför jobb igen efter påskledigheten. Lite svårt just nu att motivera mig tyvärr...Spenderade första delen av ledigheten på Mallorca tillsammans med hela familjen. Det var mammas 70-årspresent från oss och min bror med familj.
 
Sååå underbart! 23-24 grader, strålande sol, jättefint hotell och massor med god mat. Dessutom hade barnen superkul tillsammans med kusinerna. Hade lätt kunnat stanna en vecka till...
 
 
Svårt också att komma igång med matlagningen när man ätit ute så pass länge. Dåligt med mat i kylen och ingen direkt inspiration. Men, men idag blev det i alla fall en riktig smarrig lunch. En snabb fiskgryta med mexikanska smaker. Och en jalapenocreme fraiche.
 
Här kommer receptet:
 
150 gram skivade färska champinjoner 
1 hackad lök 
Smör
1 msk spiskumm 
2 hackade vitlöksklyftor 
2 tsk paprika krydda
1 burk krossade tomater 
1 tsk socker
Salt och peppar 
500 gram torsk. Jag använder fryst torskfilé 
En näve hackad färsk koriander 
1/2 pressad lime 
 
Fräs svamp, vitllök och lök i lite smör.  Häll på alla kryddor utom koriander. Fräs någon minut. Häll på tomaterna, salta och peppra. Smaka av med lite socker, pressa i lime och lägg i koriandern.  Lägg i fisken i små bitar och låt puttra några minuter.
 
Servera med kokt basmatiris 
 
1 burk creme fraiche 
5-6 hackade jalapenos
Rivet skakar 1/2 lime 
1/2 tsk honung
Salt och peppar 
 
Blanda ihop och servera en klick till grytan.