Pasta med sparris och tomat

Fyra dagars ledighet avslutades med spännande hemmamatch i fotboll. Eller förresten...ledighet och ledighet...det har varit fullt upp kan man väl säga. Som vanligt.

Tioåringen och maken stack på fotbollsläger hela helgen så lillkillen och jag fick klara oss själva. Vi startade med premiär på Liseberg och sedan heldag på landet hos mamma och pappa. Supermysigt!

På måndagen körde vi heldag på Liseberg, igen, nu med kusinerna och brorsan. I ösregn!!! Har aldrig varit så blöt tror jag. Hade tänkt gå till den traditionsenliga valborgsmässoelden men åkte istället ner till svärföräldrarna och hälsade på nytillskottet i familjen, en helt underbar liten airdale terrier. Sååå lyckliga killar! Inga problem för dem att skaffa hundvakt framöver. 

Som ni redan vet så gillar jag enkla, smarriga rätter som man kan slänga ihop snabbt. Utan att det blir tråkigt. En sådan rätt blev det idag. Färsk ravioli med sparris, tomat, vitlök och basilika. Supersmarrigt!

4 personer
2 pkt ravioli med mozzarella och tomat
1 bunt sparris
4 tomater
2 vitlöksklyftor 
1/2 dl olivolja
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
1/2 kruka finhackad basilika
Salt och peppar 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela sparrisen i små bitar och tomaterna i klyftor. Skiva vitlöken tunt. Häll olivolja i en stekpanna och fräs sparris, tomat och vitlök på medelhög värme ca 5 min. Häll på socker och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Rör till sist i basilikan och pastan. Servera med riven parmesan.