Underbart tomatsmör till grillat

Ett tag sedan jag skrev något inlägg nu. Har varit iväg på semester i Spanien, i vår lägenhet i Nerja. Valde att ta semester även från bloggen, vilket var ganska skönt. Har mest bara legat vid poolen eller vid havet och solat och badat med familjen. Är helt underbart att komma iväg så här mitt i jobb och stress. Man kommer tillbaka full med ny energi...vilket kan behövas den här tiden på året.
 
Förutom att vi har solat och badat har vi naturligtvis passat på att äta gott också, både hemma och på restaurang. Mycket fisk och skaldjur och naturligtvis en del tapas. Att gå till fiskdisken i Spanien är rena njutningen...massor att välja på och sååå billigt om man jämför med hemma. Att kunna köpa langostinos för 80kr kilot är sån lyx! Köpte även den bästa ryggbiffen jag någonsin ätit. Tillsammans med tomatsmör och rostad sötpotatis blev det en riktigt smarrig middag.
 
 
 
Tomatsmör
 
4 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpure
1 msk socker
125 gram smör
Salt och peppar
 
Fräs vitlök i olivolja på låg värme. Lägg i tomatpure och socker och låt fräsa i någon minut. Ta av kastrullen av värmen och rör i smöret i små klickar. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt några timmar. 
 
Servera en klick på en grillad köttbit, funkar både till nöt, fläsk och kyckling. Ett annat tips är att blanda smöret med nykokt pasta och servera med riven parmesan. Jättegott och enkelt!
Ryggbiff, tomatsmör, grillat, sötpotatis, kryddsmör, Spanien, Nerja

Bästa chokladbollarna

Kom just på att jag lovat er receptet på mina bästa chokladbollar. Och här kommer det! Mitt knep är att smälta smöret till smeten. Min mamma hade ett gammalt recept från min mormor där man gjorde det och det tar liksom fram smakerna mer. Jag använder också lite mindre socker än i många andra recept.
 
Testa gärna. Jag lovar att ni inte blir besvikna.
 
15-20 chokladbollar
 
100 gram smält smör
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
3 msk kakao
 
Blanda allt och ställ i kylen nån timma så att smeten stelnar lite. Forma bollar och rulla i kokos.
 
 
 
 

Knorrs middagskit

Har idag testat Knorrs middagskit tikka masala.  Som ni kanske redan har föstått brukar jag inte använda mig av halvfabrikat, utan gillar att laga mat från grunden. Trycker dock det kunde vara spännande att testa och recensera☺
 
Det smakade helt ok. Eller till och med riktigt bra. Hade just idag väldigt ont om tid och det passade därför perfekt med något som gick snabbt att svänga ihop. För mig, som har de flesta indiska kryddor hemma och lagar indiskt ganska ofta är det kanske inte nödvändigt med sådana här genvägar men för de som inte har det är det toppen. Ett enkelt sätt att få ihop de indiska smakerna utan att behöva köpa massor av kryddor man kanske inte använder så ofta. Allt utom kyckling, lök och grädde finns i förpackningen.
 
I beskrivningen står det att man ska använda kycklingfilé men jag tog lårfileer eftersom jag tycker det blir saftigare. Kokar man riset samtidigt som man fixar kycklingen är de färdiga i princip samtidigt.  Väldigt snabbt och smidigt.
 
Smakerna var som sagt bra. Jag tillsatte lite extra salt. Absolut inte nödvändigt såklart☺ Rörde också i lite hackad färsk koriander. Vill man ha rätten lite mer spicy kan man lägga i lite sambal. Jag valde dock att servera det som tillbehör, tillsammans med mango chutney och mango pickles. Ett tips är även att servera med lite naanbröd vid sidan. Ännu godare☺
 
Slutligen vill jag säga att det kan vara värt att köpa någon sådan här förpackning och ha i skafferiet. Toppen att ta fram när det krisar☺
 
 
Länktext

Knorr, middagskit, chicken tikka, indiskt