Snabb pasta med citronpesto och smörstekt portobello

Älskar snabba recept som ändå känns lite lyxiga. Falukorv och makaroner i all ära men en färsk pasta med någon smarrig sås är perfekt en tråkig måndag. 
 
Just hemgjord pesto är helt underbart gott och går dessutom jättesnabbt att göra. Idag blandade jag i både lite rivet citronskal och lite pressad citron. Tillsammans med färsk tagliatelle och smörstekt portobellosvamp blev det en uppskattad middag. Barnen rensade grytorna😀 
 
4 personer
 
2 pkt färsk tagliatelle 
 
Pesto
1 påse pinjenötter 
2 vitlöksklyftor 
1/2 dl rapsolja
1 dl riven parmesan 
1 kruka färsk basilika 
Skalet och saft av en halv citron
Salt och peppar 
 
Skivad portobellosvamp 
Smör att steka i 
Salt och peppar 
 
Mixa alla ingredienser till peston utom citronen. Blanda i citronsaft och skal. Smaka av.
 
Koka pastan och fräs portobellosvampen i smör. Salta och peppra.
 
Blanda pastan med peston och lägg upp. Toppa med svamp, lite extra riven parmesan och några blad färsk basilika.
 
Pasta, pesto, portobello, italienskt

Snabblagad pastasås

En ovanligt trött måndag här hemma. Fick knappt upp 8-åringen ur sängen idag och i eftermiddag möttes jag av en gråtande 5-åring på dagis. Han låg på golvet och bankade ilsket för att han inte fick gå till leklandet. När han sedan fick reda på att middagen skulle innehålla salami och oliver blev det inte heller direkt bättre. Ha ha😀 
 
Att göra läxan var heller inte helt uppskattat, speciellt inte när mamma hade en liten annan åsikt om hur man skulle skriva. Många stora tårar hann rinna nedför kinderna innan vi var klara. En helg i Stockholm och lek och bus med kusinerna tar minsann på krafterma.
 
Fast nu sitter vi äntligen  i soffan och tittar på film. Mamman fick till och med gå med på hyrfilm från ITunes för att få lite lugn och ro. Och alla var till slut även nöjda med dagens middag, trots salami och oliver 😀  
 
Här kommer i alla fall mitt recept på supersnabb pastasås. Denna snor man ihop på några minuter. Jättegod med nykokt pasta och lite riven parmesan på toppen@
 
4 personer
150 gram valfri salami
1 burk gröna oliver utan kärnor
1 vitlöksklyfta 
1 burk krossade tomater
Lite färsk basilika
En nypa socker
Salt och peppar
 
Mixar allt i en matberedare eller med stavmixer. Häll över i en kastrull och värm. Smaka av. Klart!