Parmesanpaj med tomat och basilika

Här kommer äntligen receptet på parmesanpajen. Toppen så här i buffétider. Passar både till studenten och midsommarfesten...och varför inte till kräftorna senare i sommar!
 
När jag har bråttom brukar jag fuska lite med pajdegen...vet att det inte är riktigt politisk korrekt men ibland har nöden ingen lag. Och av någon konstig anledning tycker jag det är sjukt tråkigt att göra just pajdeg. Så här är mitt tips, smält smöret! Då kan du röra i de andra ingredienserna direkt i kastrullen med slev och slipper bli kladdig om händerna. Sen trycker du ut degen i formen och naggar med gaffel, gräddar 5-10 minuter i 200 grader innan du lägger i fyllningen.
 
 
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 150 gram riven parmesan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 kruka hackad basilika
  • 4-5 små tomater
Vispa ihop ägg, creme fraiche och mjölk och smaka av med salt och peppar. Lägg den rivna osten och basilikan i formen, häll på äggstanningen och toppa med skivade tomater. Grädda ca 25 minuter i 200 grader.
 
5

Mjölkchokladkakor

Här kommer att snabbt inlägg med recept på helt underbara mjölkchokladkakor. Testa!!! Knapriga och helt oemotståndliga☺
 
10 gram mjukt smör
1 dl strösocker 
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao 
1/2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt
100 gram hackad mjölkchoklad
 
Rör socker, socker och sirap. Blanda ner resten av ingredienserna.  Dela i 3 delar och rulla till tunna rullar.  Lägg på bakplåtspapper och strö över chokladen. Grädda i ca 7 min i 200 grader. Låt svalna lite och skär sedan på snedden.
 
1

Vegetariska tacos

Eftersom vi var bortbjudna både fredag och lördag (väldigt trevligt) så fick fredagens tacos lagas på söndag lunch. Och...jag kan meddela att de funkar lika bra alla dagar i veckan😉
 
Dessa serveras tillsammans med mangosalsa och guacamole. Gott och fräscht.
 
 
 
Man använder mixen till kikärtsbiffar hasselnöt och mandel fast blandar den.med 2.5 dl vatten istället för 2.75 dl. Smular den.och fräser i olja tills den blir knaprig.
 
Till salsan hackas 1 mango, 1 tomat, en bit gurka, valfri mängd chili och färsk koriander.  Detta blandas med pressad lime och smakar av med salt. 
 
Jag valde att göra guacamole enligt mitt eget  recept med avokado, tabasco, pressad lime, finhackad rödlök tomat, smaksatt med tabasco, vitlök och salt. Tänk på att ALDRIG mixa den!!!! Det är förbjudet 😉 Guacamole ska inte vara slät, den ska vara lite chunky. Mycket godare.
 
I detta recept var det små tortillas men funkar lika bra med hårda skal.