Linssoppa med ingefära och kokosmjölk

Här kommer ett snabbt inlägg från gårdagens middag. Har haft minst sagt fullt upp denna veckan med diverse fotbollsträningar, tennis och HLR-kurs på dagis (väldigt bra...och nödvändigt för er som inte gått). 
 
När man inte har så mycket tid är det lite snabbare mat som gäller och som ni vet förespråkar jag gärna soppa😀 Så här kommer receptet. En smarrig, mixad lins/morotssoppa med smak av ingefära, koriander och kokos.
 
4 morötter i små bitar
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor 
1 bit hackad ingefära 
2 tsk gurkmeja
Olivolja att steka i
 
7 dl vatten
1,5 dl vatten
1 burk kokosmjölk 
1 buljongtärning (grönsak)
Färsk koriander 
 
Fräs morötter, lök och vitlök i olivolja.  Lägg i ingefära och gurkmeja och fräs några minuter till. Lägg i linser och häll på vatten och buljong. Koka ca 15 min tills linserna och morötterna mjuknar. Mixa och rör i kokosmjölk och koriander.  Smaka av med salt och peppar och lite chiliflakes om du vill.
 
 

Egna fiskbullar

Vilken helt underbar dag det har varit idag. Strålande sol och vår i luften. Fick bli både lunchpromenad och promenad till dagis/skola för att hämta barnen på eftermiddagen.
 
Och till middag blev det egna fiskbullar med potatismos, chilifrästa morötter, smält smör och pepparrot.
 
Fiskbullar är väldigt enkelt att göra och verkligen värt det med tanke  på hur goda de blir. Kan inte jämföras med köpta. Så har du lite fisk i frysen så testa. Jag brukar ta hälften lax och hälften torsk. Sen kan man smaksätta med valfria kryddor. Idag blev det klassiskt med dill men de är också supergoda med koriander, lime och chili.
 
Fiskbullar 4-6 portioner
400 gram torsk
400 gram lax
1 äggula
3 msk ströbröd
3 msk grädde
Salt och peppar
Dill
 
Kör allt i en mixer/matberedare. Blöt händerna och rulla till bollar. Koka upp 2-3 l vatten med 2 buljongtärningar sänk värmen lite och lägg försiktigt i fiskbullar namn.  Låt dem sjuda några minuter och plocka upp med hålslev  Servera med potatismos eller potatis, smält smör och pepparrot.