Knäckig äppelpaj med rårörd vaniljsås

 
 
Så här i äppeltider finns det väl inget godare än att göra en klassisk äppelpaj. Det här receptet från Ica är helt fantastiskt! Pajen blir härligt knaprigt knäckig på ytan och är dessutom världens enklaste att svänga ihop. Man smälter smöret och blandar sedan i alla ingredienser direkt i kastrullen. 
 
Passa även på att göra din egen vaniljsås. Är inte alls krångligt och sååå mycket godare än färdig vaniljvisp. 
 
 
Råröd vaniljsås

3 ekologiska äggulor

½ dl socker

En nypa vaniljpulver (funkar även med 1 tsk vaniljsocker men minska lite på sockret då)

3 dl vispad grädde

Vispa ägg, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa sedan grädden och blanda med äggsmeten. Klart!

 
äppelpaj, äppel, paj, vaniljsås, rårörd vaniljsås