Underbar resa i Rioja

Var på en helt underbar resa förra helgen. Fest i tre dagar i Logrono, Riojas huvudstad. Pinchosrunda, vingårdar, pilgrimsvandring, god mat, dans och massor av vin. Det var makens morbror och moster som bjöd på 60-årsfest. Helt fantastiskt!

 
Och för en gångs skull reste vi utan barn. Det händer inte så ofta här hemma. Älskar att resa med barnen men måste erkänna att det är skönt att bara behöva bry sig om sig själv ibland. Barnen var dock inte helt nöjda. Lillkillen saknade mamma och pappa och 9-åringen blev sur för att han inte fick gå på pinchosrunda och att han missade det grillade lammet på vingården. Tror dock de hade det ganska mysigt med mormor och morfar.
Pinchosrundan var bara sååå trevlig. Vi blev indelade i grupper och gick runt till olika barer i stan, där vi serverades pinchos och rödvin. För er som inte vet är pinchos ett tilltugg som ofta serveras som en smakretare eller som plockmat. Lite som tapas, fast i just Baskien kallas det för pinchos, eller egentligen Pintxos. Ofta är det ingredienser på en skiva baguette och de serveras vanligtvis med ett litet spett eller en tandpetare. Namnet pinchos kommer från spanskans "pincho" som betyder spik. Det serverades allt från läcker Iberico skinka, goda lagrade ostar och gåslever till mer rustika spanska rätter som fårtarm och grisöra.
Tog också ett kort stopp i Bilbao på vägen hem. Födelsedagsmiddag för maken och svärfar firades på restaurang med inte mindre än 17!!! rätter med vinpaket. Otroligt vackra presentationer och intressanta kombinationer. Mina favoriter var nog ostronet med gin och tonicsås och duvan med "spice infusion".