Indisk gryta med spenat, kokosmjölk och potatis

Vi äter gärna indiskt hemma. Hela familjen gillar det och det är lätt att variera. Finns massor av goda  grejer att laga, både med kött och kyckling eller varför inte vegetariskt. Oftast serverar man ju ris till men det är ju även gott med bara naan eller grillad blomkål. På helgen brukar vi ofta även ha papadums till. Sååå gott!


Igår testade jag dock ett nytt recept, en kycklinggryta med spenat och kokosmjölk. Och potatis, vilket jag inte testat innan. Väldigt smidigt med allt i samma gryta...och jättegott!

Jag använder jätteofta hel kyckling. Mycket godare än fileer tycker jag. Man ska inte vara rädd för att köpa just hel kyckling. Det är inte alls så svårt och blir väldigt saftigt.

1 hel kyckling som delas i bitar
1 stor påse bladspenat
2 hackade lökar
2 hackade vitlöksklyftor
En bit hackad färsk ingefära
En kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
1 msk garam masala
1 tsk sambal oelek
En näve hackad färsk koriander
6 skalade potatisar i tärningar
Salt och peppar

Börja med stt steka kycklingen i olja med lite salt och peppar. Lägg åt sidan och fräs sedan lök och kryddor tillsammans med spenaten. Häll på kokosmjölk, tomater, vatten och buljongtärning. Smaka av och salta lite. Lägg tillbaka kycklingen och den tärnade potatisen. Låt puttra i minst 30 minuter.