Indisk stroganoff med gurksallad

Nu är man hemma i vardagen igen. Sååå svårt att stiga upp ur sängen idag. Och inte tala om hur svårt det var att väcka killarna. Hade en liten kille som grät och inte ville gå till skolan heller. Brukar vara svårt att lämna men efter ledighet är det alltid värre. Men som tur är trivs han i skolan och har massor av kompisar. Lite svårt att skiljas från mamma och pappa bara. 


Vardag är lika med jobb, aktiviteter och matlagning som vanligt. Och just matlagningen kan vara lite svår att komma igång med när man varit borta. Speciellt om man inte hunnit med storhandlingen eller inte har nån större lust att laga mat. Även kassan kan tryta efter semesterutsvävningarna och då är en klassiker som falukorv perfekt att ta till. Och den går att variera i oändlighet. Just idag blir mitt tips en indisk stroganoff med gurksallad. Jättegott och enkelt med lite nya smaker!

4-6 portioner
1 ring falukorv i stavar
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 bit hackad ingefära
1 msk curry
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
En liten klick sambal oelek
Färsk koriander
Salt och peppar efter smak

Fräs korv, lök, vitlök, ingefära och curry i olja. Häll på tomater och kokosmjölk och låt puttra ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och sambal. Rör sist i koriander och servera med nykokt basmatiris och gurksallad.

Gurksallad
Skiva en gurka med osthyvel och lägg i en skål. Salta och låt stå 5 min. Häll av vattnet och blanda sedan med 1 dl turkisk yoghurt, salt, peppar och lite hackad färsk mynta.