Linssoppa med ingefära och kokosmjölk

Här kommer ett snabbt inlägg från gårdagens middag. Har haft minst sagt fullt upp denna veckan med diverse fotbollsträningar, tennis och HLR-kurs på dagis (väldigt bra...och nödvändigt för er som inte gått). 
 
När man inte har så mycket tid är det lite snabbare mat som gäller och som ni vet förespråkar jag gärna soppa😀 Så här kommer receptet. En smarrig, mixad lins/morotssoppa med smak av ingefära, koriander och kokos.
 
4 morötter i små bitar
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor 
1 bit hackad ingefära 
2 tsk gurkmeja
Olivolja att steka i
 
7 dl vatten
1,5 dl vatten
1 burk kokosmjölk 
1 buljongtärning (grönsak)
Färsk koriander 
 
Fräs morötter, lök och vitlök i olivolja.  Lägg i ingefära och gurkmeja och fräs några minuter till. Lägg i linser och häll på vatten och buljong. Koka ca 15 min tills linserna och morötterna mjuknar. Mixa och rör i kokosmjölk och koriander.  Smaka av med salt och peppar och lite chiliflakes om du vill.