Maräng och mandelrulltårta med fransk smörkräm och flädergrädde

 
Nu var det ett tag sedan sist...vilket har sina förklarliga skäl. Ni som har barn förstår säkert varför. Maj månad är helt sjuk, kort sagt. Finns liksom ingen chans att hinna med varken jobb, hus, trädgård, städning och annat...allra minst en blogg 🌝 Avslutningar, både i skola, på förskola, på fotboll mm. Ovanpå det lite grillfester, middagar och annat. Vi toppade detta med att fira vår 10-åriga bröllopsdag med stor fest. Plock med cavadrink och sedan marockansk buffe och grill, dans, vin, drinkar, skratt och prat till långt in på natten...eller rättare sagt morgonen. Helt underbart!
 
Nu sitter jag i alla fall i soffan, något trött efter en fullspäckad maj månad och inser att även juni snart är slut😀 Och därmed också en en fantastisk midsommarhelg. Trots regn och blåst. På midsommar blir jag dock bortskämd med att mamma och pappa fixar den mesta maten. Jag står bara för efterrätten. I år blev det en maräng och mandelrulltårta med fransk smörkräm och flädergrädde, toppade med färska jordgubbar och blåbär. Jag mixade några recept. 
 
Här kommer länk till bottnarna:
 
 http://tidningenhembakat.se/recept/marangrulltarta-med-mandel/
 
 
Och smörkrämen:
 
https://www.koket.se/smorkramsfyllda-havreflarn
 
Vispa sedan 3 dl grädde och blanda med 1 msk koncentrerad flädersaft. Bred på smörkräm och sedan grädde och rulla ihop. Toppa med bär.