Spaghetti med gräddig ostsås och knaperstekt bacon

Var på fest igår firade svärmor så vi är lite trötta här hemma idag. Det var bra drag på festen med dans till efter 02. Inte illa med så många pensionärer. Tack vare snälla vänner fick vi också sova ut på morgonen. Visst vaknade jag som vanligt klockan sju men somnade om och vaknade när klockan ringde kvart över 10. Crazy!
Sådana här dagar älskar jag att det finns så många goda, enkla, snabba pastarätter som man kan ta till. Har för länge sedan insett att det där med "low carb" dieter inte är något för mig, ha ha. Så söndagsmiddagen bestod av en spaghetti med gräddig mögelostsås och knaperstekt bacon. Eller rättare sagt rökt serrano i bitar som vi köpte med hem från Spanien men det funkar bra med bacon, eller ännu bättre, rökt sidfläsk.
2 dl grädde
En bit gorgonzola eller annan valfri mögelost. Ju större bit ju mer ostsmak
Lite hackad färsk basilika
Peppar
300 gram bacon eller sidfläsk
Värm grädden och smula ner osten. Rör tills den har smält. Rör ner hackad basilika och smaka av med peppar. Fräs bacon i små bitar tills der blir knaprigt. Servera med nykokt spaghetti och en sallad. Testa förresten den supergoda balsamicoglazen med citronsmak från Officinae Defrutum, som importeras av Hugo Ericson. Kan få vilket barn som helst att äta sallad. Finns att köpa i deras underbara butik vid Nääs fabriker. Ni måste bara åka dit om ni har vägarna förbi.

