Korv stroganoff på olika sätt

Idag var min första dag på jobbet efter 4 veckors semester. Kändes tyvärr alldeles för lite. Skulle gärna haft ett par veckor till men så känner väl de flesta, antar jag. Förhoppningsvis tar det inte mer än ett par dagar innan man har kommit in i den vanliga gamla lunken. Jag har ju trots allt ett fantastiskt kul jobb. Får jobba med kläder och mode, vilket är både kreativt och spännande.


Dock är en fördel med att vara den enda i familjen dom har avslutat semester/sommarlov att maten står på bordet när man kommer hem. Visst älskar jag att laga mat men det känns liye lyxigt att bara slå sig ner och äta. Har också en make som är väldigt duktig i köket så det smakade förstås väldigt bra också. Hade varit värre om det hade dukats fram pulvermos eller ravioli på burk. 

Idag blev det en vardagsfavorit, klassisk korv stroganoff, fast med en twist. Tillagad med turkisk yoghurt istället för grädde. Supergott och fräscht!

4 personer
500 gram falukorv i stavar
1 hackad gul lök
2 msk smör
3 dl turkisk yoghurt
3 msk tomatpure
2 tsk socker
Några droppar kinesisk soja
Salt och peppar
Ev torkad eller färsk timjan. Kan uteslutas om man vill.

Fräs korv och lök tills det får färg. Häll på yoghurt, tomatpure, ketchup och soja. Smaka av med salt och peppar och ev timjan. Låt puttra i ca 15 min.

Servera med nykokt ris

Man kan också variera sin korv stroganoff om man vill. En variant är med senap och dill. Jättegott! Ersätt yoghurten med grädde. Fräs med lite hackad vitlök och krydda med 1 msk dijonsenap, lite chilpeppar och 1 tsk paprika. Klipp också i lite färsk dill på slutet.

Jennys matblogg har också en variant med curry om man gillar det:


Korv stroganoff med curry