Kantarellpaj med västerbottenost

Igår kom äntligen det fina vädret tillbaka. Passade på att fixa lite i trädgården när solen tittade fram. Hade några rabatter som behövde lite omvårdnad....minst sagt. Är sååå trött på allt ogräs som aldrig försvinner och som är totalt omöjligt att rensa bort. Jag grävde upp alla blommor och växter, blandade i ny jord och gödsel och planterade tillbaka. Flyttade även växterna mellan rabatterna och köpte några nya. Blev väldigt bra men det känns i ryggen idag. Nu har jag bara tre rabatter kvar....
 
Passade även på att bjuda hem några vänner på middag som vi inte träffat på hela semestern. Väldigt trevligt! Barnen tycket också det var supekul att träffa kompisarna igen. Hade inte hunnit handla på hela helgen så det fick bli lite blandat plock. Lite spansk skinka och korv, lite köttbullar, vattenmelon, lite goda ostar och potatissallad. Och en kantarellpaj med västerbottenost...hittade ju lite svamp i lördags ute på landet. Mums!
 
 
Testa gärna pajen om du har varit ute i skogen och hittat lite kantareller:-)
 
Pajdeg:
3 dl mjöl
3 msk iskallt vatten
125 gram kallt smör i tärningar
1 tsk salt
 
Blanda ihop och tryck ut i pajform. Nagga med gaffel och grädda i 200 grader i ca 10 min eller tills pajskalet fått lite färg.
 
Fyllning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
En näve hackad färsk persilja
200 gram riven västerbottenost ( eller annan ost med lite smak på)
Salt och peppar
 
Vispa ihop allt utom osten. Smaka av och låt stå medan du steker kantarellerna.
 
500 gram färska kantareller
1 hackad gul lök
Smör att steka i
Salt och peppar
 
Fräs lök och kantareller i en rejäl klick smör. Salta och peppra
 
Fyll skalet med kanterellerna och osten. Häll över äggblandningen och grädda i ugnen i 20-30 minuter. Pajen är klar när den har fått färg och äggstanningen har stannat.
 
1
Elin

men jäklar vad gott

Svar: Tack så mycket!
Josefine