Laxceviche med avokadosorbet

Längesedan sist. Livet kör på i 110 och ibland är det skönt att pausa. Försöker hålla igång mitt Instagram men bloggen blir lidande när det inte finns tid.

Men nu är det semester. Fortfarande! Sen semester i år och det ska jag göra om. Sååå nice att ha dagar kvar när alla andra börjar jobba och det regnar hemma. Speciellt när man sitter i Spanien 30 grader och sol.

Fick någon fråga om recept på min laxceviche jag gjorde för ett tag sedan så det är väl dags att bjuda på det. Underbart fräsch förrätt som passar perfekt när det är varmt ute.



4-6 personer

Avocadosorbet

250 gram avokado (funkar även med fryst)
1 dl socker
1 dl vatten
1 citron
2 lime

Koka upp socker och vatten och låt svalna. Mixa avokado och blanda med sockerlagen. Pressa i lime och citron och rör runt. Lägg i plastlåda och frys i ca 4 tim. Ta ut en liten stund innan servering.

Ceviche
400 gram färsk lax
1 lime
1/2 röd chili
En näve koriander
2 salladslökar
1/4 gurka utan skal
2 tsk flytande honung
Salt och peppar 

Tärna laxen och gurkan blanda med hackad chili, lök och koriander. Pressa i lime, lägg i honung och krydda med salt och peppar. 

Lägg upp cevichen på en tallrik och titta med en kula sorbet.