Pasta pesto

Det var ett tag sen sist. Har haft fullt upp ett tag. Ibland tappar jag också tyvärr inspirationen till att skriva. Efter jobb, hämtning av barn, matlagning, träning, tvätt, nattning, sagoläsning och annat så ramlar man liksom bara ihop i soffan. Tror ni är många som känner igen er där. Ibland orkar man liksom bara inte mer utan fastnar i där i soffan framför Netflix. 


Men idag känner jag mig lite piggare, trots knappa fem timmars sömn inatt. Var på trendresa i Amsterdam och landade strax innan midnatt igår kväll. Superkul men lite segt med så sen flight.

För er som undrar vad trendresa innebär så är det en del av mitt jobb. Jag jobbar som kläddesigner och där ingår såklart att hålla sig up to date med hur det ser ut på andra marknader och hos konkurrenter. Man får även mycket inspiration när man besöker andra städer. Man får se vad som gäller i butikerna där och hur människor ser ut på stan. Verkligen jättekul!

Men när det är fullt ös med jobb och, som idag, fotbollsmatch (i ösregn...) så är det bra att plocka fram de där enkla rätterna som jag tjatar om. Och pasta pesto är en av dem. Sååå gott! Och gör din egen pesto. Går inte att jämföra med köpt och du svänger ihop den på fem minuter när pastan kokar. 

1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
1 påse pinjenötter
Olivolja/solrosolja eller annan neutral olja
Lite rivet citronskal om man vill

Mixa basilika, vitlök, pinjenötter och parmesan med stavmixer. Under tiden häller du i olja till önskad konsistens. Jag brukar blanda olivolja och någon annan olja. Tycker det kan bli lite beskt annars. Smaka av med salt, peppar och lite rivet citronskal. Blanda med nykokt pasta.

Idag serverade jag pastan med lite smörstekta kantareller. Funkar även med annan svamp. Eller utan om man vill det. Man kan även toppa med någon god salami om man vill ..eller några grillade små tomater.