Pasta al forno med pumpa


Egentligen har vi fortfarande fransk vecka här hemma men jag fuskade lite idag med en pastalunch.

Passade nämligen på att skicka in mitt bidrag till Icas matutmaning som denna vecka skulle innehålls just pasta från Ica Selection.

Det blev såklart ett passande höstigt recept; en vegetarisk Lumaconi al forno med krämig pumpasås och mozzarella, toppad med vitlöksfräst grönkål, rostade pumpafrön och riven parmesan. 

Toppen att använda säsongens råvaror som butternut pumpa och grönkål. Både gott och klimatsmart😀 Hittade också lite egenodlad salvia som fanns kvar i pallkragen. Såå gott att smaksätta såsen med.

1 pkt Lumaconi
4 dl pumpa i små tärningar
1 hackad gul lök
5-6 blad hackad salvia
Salt och peppar 
1,5 dl grädde
1,5 dl vatten
En stor klick smör

2-3 pkt mozzarella (beror på hur mycket ost man vill ha😀)

Fräs hackad lök och salvia i smör. Tillsätt sedan pumpan och låt fräsa på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Mixa till slät puré.
Häll sedan i grädde och låt puttra en liten stund. Späd med vatten tills såsen blir lagom tjock.

Koka pastan lite kortare än det står på paketet, ca 10 min. Häll av och lägg upp i ugnsfast form. Häll på såsen och toppa med mozzarellan. Gratinera i 200 grader i ca 10-15 min. 

Fräs sedan 300 gram grönkål i olivolja och lite vitlök.

Ta ut gratängen och toppa med grönkål, riven parmesan och lite rostade pumpakärnor. 

Smaklig spis!