Afrikansk vegetarisk gryta
Den här smarriga grytan gjorde verkligen det. Tror det var jordnötterna som gjorde det. Väldigt krämigt och gott. Var en slump att jag testade. Hade sötpotatis hemma så jag googlade runt lite och till slut föll jag för just domoda. En afrikansk vegetarisk gryta med ris. Mixade ett par olika recept jag hittade, bl a från Zeina och "jävligtgott".
Här är mitt recept!
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
4 hackade tomater
250 gram jordnötter. Jag mixade dem själv till smör men det funkar lika bra med köpt.
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Lite chiliflakes
500 gram färsk bladspenat
2 msk tomatpure
1 sötpotatis i tärningar
Salt och peppar
Olja att steka i
Fräs lök och vitlök i olja. Häll på jordnötssmör. Lägg sedan i tomaterna och buljongtärningen. Häll på vattnet och tomatpuren. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg i spenaten och och sötpotatisen och
låt puttra tills sötpotatisen har mjuknat.
Servera med nykokt ris!