Grönkålssoppa med ägghalvor

Efter en vecka i fjällen är vi tillbaka i vardagen igen. Både en tom kyl och frys har gjort att det har känts lite fantasilöst vid middagsbordet. Dock har alla barn som varit här och lekt sett nöjda ut eftersom det mest har serverats korv, pasta och köttbullar de sista dagarna.

Men igår tog jag mig i kragen och gjorde en beställning på Mat.se. Egentligen gillar jag att handla själv men när man har ont om tid är det en fantastisk lösning. Att man dessutom slipper bära upp alla kassar från bilen är nog det allra bästa.

Så idag blev den en grönkålssoppa. Super gott, enkelt och nyttigt, speciellt med några ägghalvor i.

500 gram hackad frusen grönkål
1 hackad gul lök
2 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt och peppar
Lite riven muskot
2 tsk mjöl

Fräs löken u smöret tills den mjuknat. Lägg i grönkålen och häll på buljongen. Låt koka 10 minuter. Häll på grädden och mixa. Red soppan med vetemjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och lite muskot.