Egna fiskbullar

Vilken helt underbar dag det har varit idag. Strålande sol och vår i luften. Fick bli både lunchpromenad och promenad till dagis/skola för att hämta barnen på eftermiddagen.
 
Och till middag blev det egna fiskbullar med potatismos, chilifrästa morötter, smält smör och pepparrot.
 
Fiskbullar är väldigt enkelt att göra och verkligen värt det med tanke  på hur goda de blir. Kan inte jämföras med köpta. Så har du lite fisk i frysen så testa. Jag brukar ta hälften lax och hälften torsk. Sen kan man smaksätta med valfria kryddor. Idag blev det klassiskt med dill men de är också supergoda med koriander, lime och chili.
 
Fiskbullar 4-6 portioner
400 gram torsk
400 gram lax
1 äggula
3 msk ströbröd
3 msk grädde
Salt och peppar
Dill
 
Kör allt i en mixer/matberedare. Blöt händerna och rulla till bollar. Koka upp 2-3 l vatten med 2 buljongtärningar sänk värmen lite och lägg försiktigt i fiskbullar namn.  Låt dem sjuda några minuter och plocka upp med hålslev  Servera med potatismos eller potatis, smält smör och pepparrot.