Tomat och paprikasås med oliver och färsk timjan

Fick några kycklingbiffar över häromdagen så idag fick det bli det till middag igen. Fast med nya tillbehör. Sist var det smörstekt färskpotatis och kall currysås, idag blev det spaghetti och en mustig tomat- och paprikasås med oliver och färsk timjan.  Supergott! Speciellt med lite riven parmesan på toppen.
 
Olivolja
1 hackad lök 
2 hackade vitlöksklyftor 
1 tsk torkad oregano
1 burk krossade tomater 
1 msk kalvfond
1 dl vitt vin
1 dl gröna oliver
1/2 tsk socker
2 msk ajvar relish  (gärna stark)
Salt och peppar
Hackad färsk timjan
 
Fräs löken och vitlöken i olivolja.  Häll på tomaterna, fonden och vinet.  Lägg i ajvar, oregano och socker och låt puttra ca 15 min. Lägg i oliverna och mixa. Låt puttra ytterligare 5 min  och smaka av med salt och peppar.  Rör sist i hackad timjan.
 
Servera med nykokt pasta och parmesan med eller utan tillbehör.