Tips på tillbehör till sommarens burgare
Häromdagen var jag ute på landet när maken jobbade. Mina föräldrar har haft besök av gamla vänner från Schweiz så det var dags att ta fram skoltyskan igen, ha ha. Första dagen var, som alltid katastrof, men efter ett par dagar så tog det sig. Skulle verkligen behöva prata lite då och då.
Även min bror med familj har stuga på västkusten så i måndags grillade han och jag burgare i uteköket. Alltså, grillade burgare kan vara något av det bästa som finns. Med lagrad ost, grillad bacon, fräscha grönsaker och någon god dressing eller majjo. Såååå gott!
Så här kommer helt enkelt lite tips på dressingar/majjo man kan servera till sin hemmagjorda burgare. Vill man så gör man in majjo själv (såklart mycket godare) och smaksätter annars gör man det enklare för sig och kör på färdig. Men välj då Hellmans majonnäs, ingen annan!
Smoked chili majjo
1 dl majonnäs
1/2-1 hackad röd chili
Skal och saft av 1/2 lime
Hackad färsk koriander
Några droppar rökessens
En klick flytande honung
salt och peppar
Jalapenomajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk hackad jalapeno
lite hackad färsk persilja
Salt och peppar
Het vitlöksmajonnäs
1 dl majonnäs
1 tsk sambal oelek eller mer om ni vill
1 pressad vitlöksklyfta
lite pressad citron
Salt och peppar
Bea majonnäs
1dl majonnäs
1 msk dragon
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Klassisk hamburgerdressing
Ni som någon gång har ätit på den gamla klassiska hamburgerkedjan O'Briens kommer känna igen er här. Detta är så nära ni kommer deras legendariska dressing.
1/2 dl majonnäs
1/2 dl senap
1/2 dl ketchup
1 msk bostongurka
Lite curry
1/4 hackad lök