Bästa tillbehören till tacos

Här kommer äntligen mina utlovade recept på tacotillbehören. Vi hade vänner över i fredags och barnen önskade sig tacos. Själv älskar jag faktiskt också tacos...om man skippar den färdiga tacokryddan och gör lite skojiga tillbehör. Just denna gången blev det pico de gallo, het mangosås, majs/jalapeno, picklad rödlök och guacamole. Det blev också en traditionell köttfärsröra och en grillad karré slicad i bitar (kryddad med vitlök, citron, chili, torkad persilja, salt och peppar).
 
När det gäller köttfärsen så är det superenkelt att få till en bra smak...utan Santa Marias hjälp. Fräs köttfärsen (500 gram) tillsammans med 1-2 matsekedar spiskummin, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk söt paprika, 2 tsk torkad oregano, chiliflakes efter smak, lite socker, salt och peppar.
 
 
 
 
Majs och jalapenoblandning:
Fräs en burk majs tills den fått lite färg. Häll på en näve hackade jalapenos, salta och peppra. Klart!
 
Picklad rödlök:
Jättenkelt att göra och här är en länk. Man kan även krydda sin lök på olika sätt. Jag tycker det är gott med några lagerblad, svartpepparkorn och eventuellt hel stjärnanis. Men den funkar precis som den är också.
 
 
Pico de gallo:
 
 
Guacamole:
Här MÅSTE ni ha mogna avocados! Det går inte att fuska...och man FÅR INTE mixa ihop den. Avocados ska mosas med t ex gaffel (om man inte har det nödvändiga redskapet "avocadostöt") Guacamolen ska vara lite chunky, med lite bitar kvar. Och den ska innehehålla vitlök, finhackad rödlök och rödlök, mycket tabasco, mycket lime och mycket koriander...och snåla inte på saltet! Låt den också gärna stå en stund så smakerna kommer fram. 
 
Just denna guacamole på bilden innehåller en klick creme fraiche. Det ska det egentligen inte vara. Vet att många gillar det men jag tycker den är mycket godare utan. Dock har nöden ingen jag ibland och när man står där en kvart innan gästerna ska komma och upptäcker att två avocados är dåliga så blir det så...fick helt enkelt dryga ut den lite. för att det skulle räcka.
 
Het mangosås:
Superenkel sås som passar perfekt till just fläsktacos. Tina några dl frusen mango och mixa med stavmixer. Blanda i torkad chili efter smak. Salta och peppra och rör till sist i en liten, liten klick honung (tar fram smakerna lite extra)
 
Trevlig fredag så här på måndagsmorgonen!