Mexikansk fiskgryta med jalapenocreme fraiche

Japp, nu var det dags att ladda inför jobb igen efter påskledigheten. Lite svårt just nu att motivera mig tyvärr...Spenderade första delen av ledigheten på Mallorca tillsammans med hela familjen. Det var mammas 70-årspresent från oss och min bror med familj.
 
Sååå underbart! 23-24 grader, strålande sol, jättefint hotell och massor med god mat. Dessutom hade barnen superkul tillsammans med kusinerna. Hade lätt kunnat stanna en vecka till...
 
 
Svårt också att komma igång med matlagningen när man ätit ute så pass länge. Dåligt med mat i kylen och ingen direkt inspiration. Men, men idag blev det i alla fall en riktig smarrig lunch. En snabb fiskgryta med mexikanska smaker. Och en jalapenocreme fraiche.
 
Här kommer receptet:
 
150 gram skivade färska champinjoner 
1 hackad lök 
Smör
1 msk spiskumm 
2 hackade vitlöksklyftor 
2 tsk paprika krydda
1 burk krossade tomater 
1 tsk socker
Salt och peppar 
500 gram torsk. Jag använder fryst torskfilé 
En näve hackad färsk koriander 
1/2 pressad lime 
 
Fräs svamp, vitllök och lök i lite smör.  Häll på alla kryddor utom koriander. Fräs någon minut. Häll på tomaterna, salta och peppra. Smaka av med lite socker, pressa i lime och lägg i koriandern.  Lägg i fisken i små bitar och låt puttra några minuter.
 
Servera med kokt basmatiris 
 
1 burk creme fraiche 
5-6 hackade jalapenos
Rivet skakar 1/2 lime 
1/2 tsk honung
Salt och peppar 
 
Blanda ihop och servera en klick till grytan.