Underbart tomatsmör till grillat

Ett tag sedan jag skrev något inlägg nu. Har varit iväg på semester i Spanien, i vår lägenhet i Nerja. Valde att ta semester även från bloggen, vilket var ganska skönt. Har mest bara legat vid poolen eller vid havet och solat och badat med familjen. Är helt underbart att komma iväg så här mitt i jobb och stress. Man kommer tillbaka full med ny energi...vilket kan behövas den här tiden på året.
 
Förutom att vi har solat och badat har vi naturligtvis passat på att äta gott också, både hemma och på restaurang. Mycket fisk och skaldjur och naturligtvis en del tapas. Att gå till fiskdisken i Spanien är rena njutningen...massor att välja på och sååå billigt om man jämför med hemma. Att kunna köpa langostinos för 80kr kilot är sån lyx! Köpte även den bästa ryggbiffen jag någonsin ätit. Tillsammans med tomatsmör och rostad sötpotatis blev det en riktigt smarrig middag.
 
 
 
Tomatsmör
 
4 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpure
1 msk socker
125 gram smör
Salt och peppar
 
Fräs vitlök i olivolja på låg värme. Lägg i tomatpure och socker och låt fräsa i någon minut. Ta av kastrullen av värmen och rör i smöret i små klickar. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt några timmar. 
 
Servera en klick på en grillad köttbit, funkar både till nöt, fläsk och kyckling. Ett annat tips är att blanda smöret med nykokt pasta och servera med riven parmesan. Jättegott och enkelt!
Ryggbiff, tomatsmör, grillat, sötpotatis, kryddsmör, Spanien, Nerja