Fikonsallad och kantarellpasta

Efter dagens utflykt till svampskogen blev det pasta med kantareller till middag. Helt underbart lyxigt! Hade köpt färska fikon häromdagen så det blev en liten förrätt också för att fira, så här sista semesterdagen tillsammans alla fyra. Herbert gav middagen full poäng och tyckte att förrätten var för liten😊 Helge å andra sidan tränar fortfarande på det där med sallad men var helnöjd med sin spanska skinka och korv som följt med hem från Nerja.  Även huvudrätten fick bra poäng. Helge gillade spaghettin bäst men åt en kantarell som han var säker på att han själv plockat.
 
Det är bra det där med att låta barnen vara involverade i maten och matlagningen. De blir mer intresserade och har lättare att smaka och tycka om olika saker. För mig är det viktigt att min familj delar mitt intresse för mat och att vi kan njuta av det tillsammans.  Att äta middag med familjen är den bästa stunden på dagen...och otroligt viktigt,  tror jag. Det är då.man kan prata med varandra. Vill ni ha tips på roliga maträtter som mina barn gillar så hör gärna av er.
 
 
 
Lyxig fikonsallad 4 personer
 
Förrätten kan med fördel göras större och ätas som en lättare lunch eller middag. Toppengott!
 
4 fikon i klyftor
Blandade salladsblad, ta den sallad du gillar 
8 skivor serrano eller parmaskinka
1/2 dl rostade och grovhackade hasselnötter
Skivad parmesan 
Lite hackad färsk basilika
 
Dressing:
4 msk olivolja
2 msk citronsaft 
1 msk flytande honung 
 
Lägg upp på snygg tallrik med sallad i botten och parmesan och nötter överst. Ringla över dressingen och toppa med havssalt.
 
 
Pasta med kantareller
 
400 gram spaghetti
200 gram kantareller 
3 skivade vitlöksklyftor 
1/2 hackad röd chili 
Färsk bladpersilja 
Olivolja och smör
Salt och peppar 
Parmesanost 
 
Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.  Fräs kantarellerna i en stor klick smör och ett par matskedar olivolja.  När de fått lite färg lägger du i chilin och vitlöken.  Salta och peppra.  
 
Häll av pastan och blanda med kantarellerna. Häll på lite extra olivolja och blanda i persiljan.  Lägg upp och strö över riven parmesan. 
 
1
rememberthiis.blogg.se

Gott :)

Svar: Tack😊
Josefine