Pasta Vongole
Efter gårdagens utsvävningar blev det idag en hemmamiddag. Skönt med tanke på all sol vi har fått på oss idag. Först ett par timmar vid poolen och sen ytterligare några timmar på stranden där vi hyrde trampbåt och åkte ur med hela familjen. Känner mig ganska stekt just nu, ha ha😊 Tur man smörjer in dig ordentligt nu för tiden.
Var på Mercadonan och inhandlade lite fina gambas och lite hjärtmusslor till kvällens Vongole som barnen beställt. Blev en ny favorit efter de smakat den pappa beställde i Como förra veckan. Det är en även en favorit hos föräldrarna...så alla blev glada och nöjda.
Ikväll var det makens tur att stå för just huvudrätten...som han gjorde med den äran😉 Jag gjorde lite spanska gambas pil pil till förrätt som heller inte var helt dumma.
För receptet på Vongole se Paolo Roberto recept här:
http://www.koket.se/mitt-kok/paolo-roberto/paolos-spaghetti-vongole
För ännu bättre smak(ursäkta Paolo😉) ersattes vattnet med bara vin vid koket av musslor, samt så dubblades andelen olja och tomater...och så ännu mer vitlök😉
