Smörrebröd

Kom hem lite sent från landet och eftersom det blev en ganska sen stadig lunch med hemlagad pyttipanna hos mamma och pappa så fick det bli en lite enklare middag/kvällsmat. Danska smörrebröd. Tycker det är väldigt gott och kul att bjuda på också eftersom de blir ganska snygga.  Toppenbra tips som alternativ till brunch.
 
Finns många varianter man kan göra men idag blev det tre olika, en med dansk leverpastej, en med rostbiff och en med ägg och sill.
 
 
Leverpastejsmörgås 4 st
 
4 skivor danskt rågbröd eller kavring om ni gillar det
Smör 
8 tjocka skivor dansk leverpastej 
Några salladsblad 
Ättiksgurka 
Krasse
4 tomatkyftor
 
 
Rostbiffsmörgås 4 st
 
4 skivor danskt rågbröd 
Smör 
Några salladsblad
8 skivor rosbiff
Remouladsås
Rostad lök
Riven pepparrot 
Lite persilja. Om ni har tid så fritera den, blir supergott!
 
Om ni vill göra egen remouladsås så blandar ni 2 msk creme fraiche, 2 msk majonnäs (Hellmans), 1/2 dl hackade pickles, 1 tsk curry, salt och peppar 
 
 
Ägg och sillmacka 4 st
 
4 skivor rågbröd eller ljust bröd. Ta det ni gillar bäst. Idag tog jag halva hällakakor som barnen gillar.
Smör
Några salladsblad 
4 skivade ägg
1 burk matjessill
4 tsk majonnäs 
Dill
 
 
 
 
1
Cherie

Åh det är ju så gott :) Brukar ofta bli kvällsmål här hemma tillsammans med en kopp te :)

Svar: Låter mysigt🙂 Behövs lite sånt nu när det blåser och regnar ute.
Josefine