Inlagd gurka
Som ni kanske vet är det nu gurksäsong och tid att lägga in årets Västeråsgurkor. Jag brukar försöka hinna med att göra detta varje år för det blir sååå gott. Köpta gurkor är inte alls samma sak. Om ni inte har testat så gör det. Visst, det tar en liten stund men är inte speciellt jobbigt. Jag gillar det där med traditioner och försöker även göra både lite saft och sylt vid den här tiden på året. Och vad slår egentligen en skiva danskt rågbröd med ett tjockt lager leverpastej och egen gurka?
Nu är jag ju i och för sig lite av en "tant" när det gäller det mesta. Älskar både korsord och virkning, ha ha.
Glömde en del av vinbären hos mamma och pappa så jag får vänta tills de kommer förbi och lämnar dem. Blir nog saft istället på begäran från barnen. Tycker egentligen bättre om svart vinbärssaft men å andra sidan har jag inte testat den röda sedan jag var liten så smakerna kanske har ändrats lite. Har hittat ett recept med vanilj som jag vill testa.
När det gäller gurkorna brukar jag använda Nils-Emils recept, som jag gillar. Jag har dock ett tips på hur jag tycker de blir ännu godare 😊 Har lärt mig av mamma att lägga i både pepparrot och vinbärsblad... testa det!
Detta recept ger 4 mindre burkar eller 2 större.
Lägg till 1/2 pepparrot, 3-4 småbitar/burk och 2 små vinbärsblad/burk.
