Indisk kyckling med eget naan bröd

Det finns en kycklingrätt som har blivit lite av en favorit här hemma. Jag lagade den för första gången för flera år sedan och det har blivit många gånger sedan dess. Smakerna kommer från det indiska köket, som hela familjen gillar och jag har fixat lite med receptet under tiden för att få det perfekt. Den är lagom spicy och innehåller massor av mina favoritkryddor. Spiskummin, koriander, ingefära och vitlök. Jag lagar den för det mesta med hel hel kyckling som jag delar. Funkar naturligtvis även med benfritt😊 Men använd då lårfileer, blir mycket saftigare. Idag serverade jag den tillsammans med ris, en sötsur gurksallad, naanbröd, mango chutney, yoghurt och mangopickles. Mums!
 
Eftersom jag fortfarande har semester (sista dagen😢) och  hade mer tid så bestämde jag mig fär att även baka eget naanbröd. Det blir verkligen jättegott! Inget man kanske slänger ihop varje vecka men någon gång ibland så. Fick även hjälp av killarna som lyckades slita sig från sina IPads. De tyckte det var extra kul när de fick kladda lite med degen😊 Tycker det är kul att lära dem laga mat och de är faktiskt riktigt duktiga. De kommer bli populära hos sina blivande svärmödrar om de fortsätter så här.
 
 
 Min indiska kyckling
 
1 hel kyckling i bitar
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk spiskummen
1 msk garam masala
2 cm hackad färsk ingefära
1 tärnad röd paprika
1 burk krossade tomater
1 tsk sambal oelek (ta mer om du vill ha starkare)
3 tsk socker
Hackad färsk koriander
2 del grädde
Salt
Matolja att steka i
 
Stek kycklingen gyllenbrun i olja (i gryta) Salta. Lägg åt sidan och häll på lite ny olja. Lägg i lök, vitlök, ingefära, spiskummin och paprika Fräs några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och häll på de krossade tomaterna. Salta lite och häll i sockret, lite koriander (spara lite till garnering) och sambal. Låt koka ihop ca 15 minuter. Häll på grädden och koka ihop ytterligare 10-15 minuter. Smaka av och toppa med mer koriander. Grytan kan med fördel göras dagen innan. Blir bara godare om den kokar ihop mer.
 
Sötsyrlig gurksallad
 
1 hel skalad tärnad gurka
1/2 hackad röd chili
2 hackade tomater (eller  4-5 mindre typ Romantica) 
1/2 pressad lime
några tsk honung
lite olivolja
salt
 
Rör ihop och låt stå ca 10 minuter
 
För eget naanbröd se: http://receptfavoriter.se/recept/naan-broed-indiska-broed.html