Vegetarisk rispytt med asiatiska smaker
Tillsammans med en påse wokgrönsaker, lite ris och massor av smarriga asiatiska kryddor blir det en supergod middag som går jättefort a
tt laga till. Och sååå mycket godare än både fiskpinnar och färdiga köttbullar. Servera gärna med en klick creme fraiche smaksatt med sweet chili och lite salt.
4 personer
Kokt ris gärna basmati
En liten påse asiatiska wokgrönsaker
500 g anammas vegofärs
2 cm hackad färsk ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
4 limeblad
1 hackad citrongräs
2 msk fisksås
2 msk soja
Chiliflakes
1 tsk socker
Salt och peppar efter smak
Hackad färsk koriander
Neutral olja att steka i +1 tsk sesamolja för smak
Fräs färsen i olja. Lägg i grönsaker och kryddor (utom koriander) och fräs några minuter. Häll på soja, fisksås och socker. Rör i risetoch smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Rör till sist i koriandern.