Supersnabb korvwok

Idag var en av de där dagarna när man önskade att en timme hade 120 minuter. Utvecklingssamtal, handbollsträning för 10-åringen och rugbyträning för 7-åringen. Jag drog nitlotten och fick stå i snålblåst och regn på en dyngblöt rugbyplan medan maken fick ha det varmt och skönt i handbollshallen, ha ha.

Medan lillkillen bytte om hemma passade jag på att svänga ihop en wok som äldre sonen och maken kunde äta när de kom hem. Hade tänkt göra en med kyckling men såklart glömt att ta ut det ur frysen...så det blev till att improvisera lite med det som fanns i kylen. En falukorv!

Fräste den i stavar, med ingefära och vitlök. Slängde i en påse frysta asiatiska wokgrönsaker, lite hackad vitkål och kryddade med sambal oelek
, salt och peppar...och hällde på en skvätt sesamolja. Kokade nudlar och blandade och rörde sist ner lite soja och en rejäl skvätt ostronsås. Blev inte alls dumt!

4 personer

2 msk olja att steka i
1/2 ring falukorv
2 cm hackad ingefära (funkar bra med fryst)
2 pressande vitlöksklyftor 
1 tsk sambal oelek 
2 dl hackad vitkål
2 msk soja
2 msk ostronsås 
1 tsk sesamolja
Salt och peppar efter smak