Thaisallad med kycklingköttbullar och friterade nudlar

Här kommer det utlovade receptet på ännu en smarrig sommarsallad, nu med lite asiatiska smaker. Thaibasilika, koriander, mynta, lime, ingefära och chili...det kan ju bara inte bli annat än gott!

Lite grönsaker och kryddiga kycklingköttbullar till det...mmmm. Och glöm inte de friterade risnudlarna. Här ni inte testat så gör det! Barnen bara älskar dem. Bra tips till er som har svårt att få dem att äta sallad.
4 personer
Kycklingköttbullar
800 gram kycklingfärs 
1/2 dl ströbröd+ytterligare att rulla i
1 ägg
1 msk hackad färsk koriander
1 msk fisksås
2 tsk salt
Svartpeppar

Blanda och låt dra 10 minuter. Rulla stora köttbullar och vänd runt i ströbröd, stek i rikligt med olja. Tänk på att blöta händerna ordentligt innan du rullar köttbullarna eftersom kycklingfärsen är lösare än vanlig köttfärs. Stek på medelhög värme tills bullarna är fasta.

Till nudlarna hettar du upp olja i en gryta. Lägg i nudlar och fritera. Det går ganska snabbt. Ta upp och låt rinna av på papper. Räcker med 1/4 paket...det blir jättemycket.

Sallad
1/2 huvud isbergssallad, skivat 
8-10 snackspaprikor delade på mitten
1/2 gurka i små bitar

150 gram riven vitkål
150 gram rivna morötter 

Dressing
1 pressad lime
2 hackade vitlöksklyftor
2 cm hackad ingefära
1/2-1 hackad chili (beror på hur stark du vill ha den)
1/2 dl fisksås
1 tsk sesamolja
2 msk socker

En näve grovhackad thaibasilika 
En näve grovhackad mynta

Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda med kål och morötter. Låt stå en stund i kylen. Lägg upp sallad och gurka på ett stort fat. Blanda i kålsallad och blanda i mynta och basilika. Lägg på paprikorna. Fördela köttbullarna över och toppa med nudlar. Servera!