Grillad laxöring med citron och basilikasmör

Nu är vi i vårt paradis igen. Två veckor i underbara Nerja. Känns verkligen som att komma hem. Här är dessutom sol och klarblå himmel närman än tittar ut. Och i år är temperaturen förvånansvärt behaglig. Runt 27 grader och 32 som mest på eftermidagen. Och svalkande 23 grader i havet. 
 
 
 
Att gå ut i vår lilla (med betoning på lilla) trädgård på morgonen är fantastiskt. Alla blommor, de vitkallkade husen och utsikten över staden och havet. Amazing!
 
Vi går gärna ut på stan på kvällarna och äter men vi som gillar att laga mat älskar ju också att botanisera i kött och fiskdisken. Såå mycket fantastiska fisksorter, räkor, musslor och annat. Och såå billigt!
 
Igår valde killarna två fina laxöringar som vi helgrillade, penslade med en blandning av olivolja, vitlök, salt och peppar, och med några hela citronskivor inuti. Till detta blev det en mangosalsa med mango, tomat, gurka, avokado och lök, med en dressing på pressad lime, olivolja, salt och peppar. Och ett underbart citron och basilika smör:
 
75 gram mjukt smör
Skal av 1/2 citron
En näve hackad färsk basilika
Salt och peppar