Spännande blomkålssoppa

Blomkålssoppa lagar vi då och då här hemma och jag brukar då göra den på klassiskt sätt, med lite muskot och hackad färsk persilja på toppen.

 
Idag testade jag lite nya smaker. Kokosmjölk, chili, vitlök och thaibasilika. Inte alls dumt.
 
4 personer 
 
Ett stort blomkålshuvud
Vatten
1 tärning grönsaksbuljong 
1 burk kokosmjölk 
1 vitlöksklyfta 
Chiliflakes 
Lite hackad färsk thaibasilika 
Salt 
 
Dela blomkålen i buketter och lägg i en gryta. Häll på vatten så det nästan täcker. Smula i buljongen. Koka till blomkålen är mjuk. Häll på kokosmjölken och mixar.  Krydda med chiliflakes. Pressa i vitlöken och lägg i thaibasilika.  Smaka av med salt och servera!
 
 
 

Skriv inläggstext