Snabb torsdagspasta

Fullt upp denna veckan med aktiviteter som vanligt ☺ Dessutom har ju lillkillen fyllt 6 år och på lördag är det dags för kalas. Kombinerat pyjamas/pokemon kalas blir det. Så här ska bakas Piccachutårta och småkakor som ser ut som pokebollar. Så fredagsmyset blir lika med bakning/klipp och klistra/dukning mm för min del. Återkommer med bilder.
 
När det är så här fullt på schemat är faktiskt pasta en räddare i nöden. Det finns så mycket gott man kan göra med pasta och dessutom är det så snabbt och enkelt.
 
Här kommer ett recept på fussili med chorizo, salladslök och små tomater, med smak av vitlök och persilja. 
 
 
4 personer
 
1 pkt färsk chorizo i bitar (360 gram)
Jag testade Härryda Karlssons chorizo Sevilla med smak av anchochili, spiskummin och cayennepeppar.  Kan verkligen rekommenderas. Lagom stark också så att även barnen kunde äta.
3 skivade salladslök
10-15 små tomater i olika färger delade på mitten
1 dl sojabönor
3 hackade vitlöksklyftor 
Färsk hackad persilja 
Olivolja
Salt och peppar 
En nypa socker
 
Koka upp saltat vatten till pastan.  Under tiden hettar du upp rikligt med olivolja. Fräs korven någon minut innan du lägger i resten av ingredienserna utom persiljan. Koka pastan och när den är klar värmer du på chorizon och toppar med persilja. 
 
Servera gärna med riven parmesan.