Omelett med sting

Förstår att det är sjukt varmt hemma. Kul att vara här i Spanien där det är lite svalare, ha ha.  Vi har runt 27 grader varje dag, vilket är helt perfekt. Vill verkligen inte åka hem härifrån. Älskar att vara här...maten, människorna och dofterna. Att gå omkring i de små gränderna på kvällen eller sitta med fötterna i sanden hela dagen. Vi njuter verkligen här nere. Livet blir liksom lite enklare utan alla måsten.

Ja, jag vet att Sverige är vackert på sommaren men det är något speciellt med att komma bort. Och jag älskar att resa! Allt blir lite annorlunda. Man lever lite spanskt med sena nätter och sovmorgnar. Massor av Serrano och sangria. För att inte tala om calamares och gambas pilpil😀 Om jag älskar att strosa runt i mataffärerna här, speciellt fiskdisken. Och, en sak till, här kan vi faktiskt gå ut och äta hela familjen flera gånger i veckan utan att bli ruinerade. 

En sak som jag gillar extra mycket är att njuta av lång frukost på uteplatsen. Vi dukar fram skinka, olika ostar, yoghurt, frukt, underbara tomater, färskpressad apelsinjuice, nybakta baguetter och kaffe såklart. Vi har också alltid någon form av ägg. Äggröra, stekt, kokt, eller som idag, en omelett. Omeletter är fantastiskt goda, kan varieras i det oändliga och passar lika bra som lunch eller lätt middag. Just idag blev det en lite spicy variant med jalapenos. Supergott!

Till en mindre stekpanna
En klick smör
1 hackad lök
1 hackad röd paprika
6 ägg
Lite vatten
Salt och peppar 
1 dl riven ost med smak
5-10 jalapenos (beror på hur stark du vill ha den)
En näve hackad färsk koriander

Fräs lök och paprika i smör. Vispa ihop ägg med lite vatten, salta och peppra. Häll på och rör om lätt. Lägg på osten och vrid ner värmen. Låt stå tills den stelnar (kan gärna vara lite lös på ytan annars blir den torr). Lägg på hackade jalapenos och koriander. Servera!