Currydoftande köttfärssoppa

Här kommer att snabbt inlägg på ännu en smarrig soppa. Detta är ett utmärkt alternativ till den klassiska gulaschsoppan, med nya spännande smaker från indien. Funkar med både bland/nöt eller fläskfärs...eller varför inte kycklingfärs som jag valde denna gång.
 
 
4 personer
 
300 gram färs av valfri sort
1 hackad gul lök
Olivolja
4 potatisar i tärningar
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl frysta gröna ärtor
2-3 tsk curry
1 tsk "sju sorters kryddor"
1 burk krossade tomater
1 msk flytande  kalvfond
6-8 dl vatten. Späd under tiden till önskad tjocklek
1 tsk socker
Salt och peppar
1/2 pressad citron
Färsk koriande om man vill
 
Fräs färsen, löken och vitlöken i olivolja. Tillsätt ärtor, potatis och kryddor. Häll på tomaterna, fonden och 5 dl av vattnet. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Låt puttra 15-30 minuter. Ju längre den kokar ju godare blir den:-) Späd med mer vatten under tiden om det behövs. Pressa till sist i citronen och strö över hackad färsk koriander. Servera med en klick creme fraiche eller yoghurt och något gott bröd.
soppa, curry, currysoppa, indiskt, snabblagat